Vloerverwarming

Vloerverwarming voor een warm thuis

Vloerverwarming is behaaglijk, geschikt als bijverwarming maar kan ook heel goed als hoofdverwarming dienen. Het is praktisch onzichtbaar waardoor het ruimtebesparend, esthetisch en hygiënisch werkt. Daarnaast is vloerverwarming energiebesparend.

DEPOXY is gespecialiseerd in het installeren van vloerverwarming. Wij plaatsen met de grootste zorg hoogwaardige kwaliteitsmaterialen in nieuwbouwprojecten en bestaande situaties.

Afhankelijk van uw wensen en de bestaande situatie kiezen we de meest geschikte installatiemethode.

Heeft u specifieke vragen of wilt u direct meer informatie over prijzen e.d. kunt u contact opnemen met onze specialist van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur t/m 17:00 uur

Installatie methoden van vloerverwarming

Inslijpen van vloerverwarmingsbuizen

Bij de inslijpmethode komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande afwerkvloer te liggen, de methode is geschikt als bijverwarming maar ook als hoofdverwarming (mits bij oudere woningen de ondervloer geïsoleerd is). Deze methode wordt toegepast als er een afwerkvloer aanwezig is en er geen mogelijkheid is om in de hoogte werken.

Nadat het patroon op de vloer is getekend en in groepen is verdeeld, worden de sleuven ingeslepen, dit gebeurt door middel van een industriële stofzuiger stofvrij. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken buiten gezet zodat dit met de ophaaldienst mee genomen kan worden.

Het inslijpen gebeurt met een professionele diamantzaagmachine die door ons is ontwikkeld speciaal om sleuven in afwerkvloeren te maken. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de afwerkvloer geslepen kunnen worden. Deze afwerkvloer kan bestaan uit zandcement of anhydriet, door beton is niet te slijpen, tevens is het niet mogelijk is om door tegels heen te slijpen. Deze dienen eerst te worden verwijderd en daarna zal de vloer weer geëgaliseerd moeten worden, zodat de vloer weer glad genoeg is om in te slijpen.

Krimpnetten voor vloerverwarming

Hierbij worden over de hele vloer gegalvaniseerde krimpnetten aangebracht. Na het indelen van de groepen worden de vloerverwarmingsbuizen aan de krimpnetten vastgemaakt. Op het gemonteerde buizenpatroon wordt vervolgens een afwerkvloer aangebracht ofwel de natuursteen of tegels worden direct in een zand/cementvloer gelegd.

Het is mogelijk om de vloer eerst te isoleren door middel van isolatiefolie of isolatieplaten. Hierdoor ontstaat tevens een zwevende constructie waardoor de bovenvloer onafhankelijk van de ondervloer kan uitzetten en krimpen. Langs de wanden dient een randisolatie te worden aangebracht zodat de vloer de ruimte heeft om uit te zetten.

De krimpnetmethode kan worden toegepast als de afwerkvloer nog moet worden aangebracht of als er voldoende ruimte in de hoogte is (drempels, deuren!) op een bestaande afwerkvloer. Deze methode is geschikt voor verwarming als bij- en hoofdverwarming. Standaard wordt de hoofdverwarming *h.o.h. 10cm verlegd, bij nieuwbouw of geïsoleerde woningen is het tevens mogelijk om de buizen h.o.h. 15cm te leggen. Hierbij wordt voldaan aan de eisen van een standaard hoofdverwarming.

*h.o.h. = hart op hart.

DEPOXY Grindvloer logo
DEPOXY Grindvloer

Copyright © 2024 DEPOXY Grindvloer | Alle rechten voorbehouden | Links | Site-Index | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Sitemap