Grindvloeren

Grindvloeren

Grindtapijt: de vloer van uw dromen

DEPOXY, dé specialist op het gebied van grindtapijt in Nederland, levert een vloerbedekker die naadloos aansluit en zelfs vooruitloopt op de huidige trend van bijzondere kleuren en opvallend design. Grindtapijt is een ware ontdekking voor velen die op zoek zijn naar een bijzonder alternatief.

Grindvloer-Depoxygrindvloeren-keuken

Grindvloer voor thuis?

Inderdaad. Met een grindtapijt werkt u uw vloer op een zeer plezierige manier af: behaaglijk, duurzaam, naadloos, ruimtelijk, geluiddempend en zeer stijlvol en uniek door onder meer de vele mogelijkheden op het gebied van kleuren en patronen. Daarnaast is een DEPOXY grindvloer ook nog eens gemakkelijk te onderhouden.

Het stijgende marktaandeel van de sector grindvloeren heeft te maken met de vele voordelen en mogelijkheden die grindvloeren bieden in vergelijking tot de meer traditionele vloerbedekkingen. Grind is namelijk een van de weinige materialen die zowel in de woon- en slaapkamer als in de keuken en hal moeiteloos kan worden toegepast.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wat is grind?

Een grindvloer is samengesteld uit natuurlijke materialen. Miljoenen naturel dan wel gekleurd riviergrind- of kwartskorrels zijn met hars tot een geheel verbonden. Riviergrind is door de sterke stroming in de rivier op natuurlijke wijze afgerond en bestaat uit gave, niet gebroken korrels; kwarts, een bergkristal, wordt gewonnen uit het Eiffelgebergte en is harder en ronder van structuur.

Depoxy-grindvloer-woonkamer

1001 trendy kleuren en patronen grindvloeren

De vormgevers ontwerpen regelmatig nieuwe kleurenlijnen die zelfs vooruitlopen op de laatste interieurtrends: warme, ingetogen, op de natuur gebaseerde terracotta- en okertinten voor een rustgevende basis of zachte, romige, pasteltinten voor een mediterrane sfeer, maar ook uitbundige stralende tinten zoals intens rood, diepblauw of sprankelend geel voor een kleurrijk geheel. U hebt de keuze uit wel 1001 kleuren. Elk gewenste kleurstelling is mogelijk, maar ook elk gewenst patroon in de vloer is uitvoerbaar. Ontwerp in nauw overleg met de opdrachtgever unieke patronen, beeltenissen of lijnen in de vloer. De grindvloer voldoet aan al uw persoonlijke wensen en ideeën. Recent ontwikkeld zijn de trendy metallic tinten, zoals zilver, aluminium, brons en goud maar ook bruin, blauw en rood metallic. Verrassende kleuren met een speciale glans, die de vloer een levendig karakter meegeven. Het zijn dé trendkleuren voor het moderne transparante interieur.

Stofvrij

Grind wordt tot een naadloos grindtapijt door het hele huis gelegd. Dit is mogelijk van slaapkamer tot woonkamer. Door de open structuur dwarrelt het stof niet rond, maar wordt onzichtbaar in de poriën vastgehouden. Vuil en stof zijn daardoor heel eenvoudig te verwijderen. De grindvloer wordt speciaal aanbevolen voor hen die allergisch zijn voor stof en voor Carapatiënten.

Onderhoudsarm

Het onderhoud van grind vergt weinig tijd en energie, een uitermate prettige bijkomstigheid. De meest aangewezen reinigingsmethode is simpelweg stofzuigen. Het verwijderen van eventuele koffie- en wijnvlekken laat geen blijvende herinnering achter. Op een grindtapijt is het een kwestie van borstelen en opdeppen en het grindtapijt blijft zo mooi en vlekkeloos als het was. Voor een grotere schoonmaakbeurt is een speciaIe waterstofzuiger ontwikkeld die, afhankelijk van de gekozen kleur, hoogstens een à twee maal per jaar hoeft te worden gebruikt.

Ondervloer

Grind vloeren zijn door ons op vrijwel elke vormvaste ondervloer aan te brengen. Op een betonnen of cementgebonden dekvloer is het aanbrengen van grindtapijt geen enkel probleem. Dit geldt ook voor tegel- en plavuizenvloeren. In de meeste gevallen hoeven de tegels niet te worden verwijderd. Bij houten vloeren zorgen we ervoor dat door het aanbrengen van watervast verlijmde platen de beweging uit de ondervloer wordt gehaald. Welke ondervloer u ook heeft DEPOXY grindvloer sluiten naadloos aan.

Grindvloeren voor appartementen

Grind- en kwartsvloeren zijn behaaglijk, duurzaam, naadloos, ruimtelijk, non-allergisch, stijlvol en nu bovendien extra geluiddempend. DEPOXY levert een akoestische tussenlaag waarmee de contactgeluidsisolatie van de grindvloer verbeterd wordt tot ± 10 dB, afhankelijk van ondervloer.

TNO heeft de geluiddemping van de diverse vloeren uitgebreid getest. Ter vergelijking met andere harde vloerbedekkers: linoleum heeft een geluiddemping tot 2 dB, zwevend parket 0 dB, houten vloeren -20 dB en plavuizen -30 dB.

De akoestische tussenlaag kan op elke ondervloer worden toegepast en zorgt voor optimale geluids- en warmte-isolatie.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) eist soms m.n. in appartementen, dat er onder een vloerbekleding een laag wordt aangebracht die een verbetering van de contactgeluidsisolatie geeft tot 10 dB, dit was 0 dB.

De grindvloeren voldoen aan die norm en zijn al in zeer veel appartementencomplexen aangebracht.

Voordelen van grindvloeren op een rij

Een grindvloer heeft de voordelen van tapijt: behaaglijk en warm; de voordelen van hout: een natuurlijke, ambachtelijke uitstraling; en de voordelen van tegels: slijtvast en goed te reinigen. Maatwerk in vloerbedekking is zelden overtuigender ingevuld.

Vraag een offerte aan

DEPOXY Grindvloer logo
DEPOXY Grindvloer

Copyright © 2023 DEPOXY Grindvloer | Alle rechten voorbehouden | Links | Site-Index | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Sitemap