Grindvloer onderhoud

Onderhoud grindvloeren

Voor het beste onderhoud aan uw grindvloer is het noodzakelijk om te weten of het om een open- of gesloten structuur grindvloer gaat. Het verschil in deze vloeren is namelijk essentieel bij het schoonmaken en onderhouden.

Onderhoud open structuur grindvloer

Voor het onderhouden van uw openstructuur grindvloer volstaat 1 x per week reinigen van de grindvloer door middel van stofzuigen. Zo verwijdert u vuil en stof, dat zich tussen de steentjes bevindt. (Gebruik hiervoor een een goede stofzuiger met minimaal 1200 watt). Stofzuigen is voldoende.
Sterker nog grindvloeren met een open structuur mag u NOOIT dweilen! Door de vloer te dweilen maakt u de vloer alleen maar viezer dan schoon. Dit omdat het vuil zich tussen de kiertjes tussen de steentjes bevindt. Daar komt u met de dweil niet bij. U verspreidt dan alleen maar ander vuil en laat vies water achter in de kieren van de vloer. Mocht u iets hebben geknoeid is het raadzamer dit eenvoudig op te deppen of met speciaal schoonmaakmiddel en een harde borstel aan de slag te gaan.

depoxy reinigingsmachine duplex 2

Schoonmaakmiddelen voor de grindvloer

Bij het onderhoud van open grindvloeren mag u NOOIT middelen waar zuren of bijtende bestanddelen in zitten gebruiken. Hier kunnen de steentjes van de grindvloer, die oorspronkelijk uit een rivier komen, niet tegen. Die zure en bijtende middelen veroozaken alleen maar doffe plekken in de vloer. Gebruik bij voorkeur schoonmaakmiddelen van het merk HG type QUICK dit is te koop bij elke bouwmarkt. Deze zijn speciaal gemaakt om vuil te verwijderen zonder de vloer zelf aan te tasten.
Verder kunt u uiteraard bij depoxy grindvloer schoonmaakmiddellen kopen die speciaal ontwikkeld zijn voor het reinigen van natuursteen vloeren.

Onderhoud gesloten (verzegelde) structuur grindvloer

Bij een vloer met een gesloten structuur is het raadzaam vaker te stofzuigen dan bij een gesloten vloer. DePoxy raadt aan 2 x in de week te stofzuigen, dit omdat het vuil en stof op de vloer blijft liggen wat er minder netjes uitziet. 
U kunt deze vloer wél dweilen en eventueel schrobben met een middel harde bezem. Dit kunt u daarna opdweilen op opzuigen. Pas wel op met de hoeveelheid water op de vloer, doop bijvoorbeeld de bezem in een emmer water en schrob hiermee de vloer. 

Ook de gesloten vloer benodigt eens per jaar een grote schoonmaak. Dit kunt u ook doen met de bezem zoals hierboven beschreven. (Voor een gesloten vloer hoeft u dus niet perse Duplex, schoonmaakmachine, te huren).

depoxy duplex reiniger

Grindvloer reinigen bij knoeien

Wanneer er iets is gemorst op de open structuur grindvloer, bv cola, koffie, eieren, een bord goulash, maakt u dit als volgt schoon:

1. Als eerste opdeppen of opzuigen in hoevere dat mogelijk is.
2. De vlek is al snel voor het zicht verdwenen. Poets de plek eventjes na met een emmertje handwarm water en reinigingmiddel, giet dit een beetje over de vlek. Borstel nu met een harde borstel; dan komt het vuil omhoog.
3. Het vrijgekomen vuil kunt u opdeppen of opzuigen. Als laatste kunt u dit dan nog 1 keer met schoonwater naspoelen.

(4.) Het eventuele achtergebleven vuil reinigt u dan met de grote jaarlijkse schoonmaak met de Duplex machine.

Bij een grindvloer met een verzegelingslaag blijft alles erop liggen ,gewoon schoonmaken met een natte doek of evt een emmertje sop als het een groter ongelukje is.

DEPOXY Grindvloer logo
DEPOXY Grindvloer

Copyright © 2024 DEPOXY Grindvloer | Alle rechten voorbehouden | Links | Site-Index | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Sitemap