Troffel vloeren

Troffelvloeren en mortelvloeren

Toepassing troffelvloer

DEPOXY troffelvloeren zijn bijzonder geschikt voor toepassing in ruimten waar de vloer zwaar mechanisch wordt belast. DEPOXY troffelvloeren zijn veelvuldig aangebracht in produktiebedrijven van zware industrie, zoals de chemisch-, voedselverwerkende- en grafische industrie, grootkeukens, scholen etc.

troffelvloerenWat is een troffelvloer?

DEPOXY troffelvloeren zijn hoogwaardige slijt- en stootvaste, chemicaliën- en oplosmiddelbestendige vloerafwerkingen op basis van tweecomponenten hars. DEPOXY troffelvloeren bevatten naast het epoxy hars 85 à 90 % vulstof, de zogenoemde hoog gevulde vloeren.

De volumieke massa van troffelvloeren varieert van 1700 tot 2100 kg/m3. Een troffelvloer is zelfs bestand tegen thermische schokken. Door de hoge vulgraad en een dicht oppervlak zijn troffelvloeren in hoge mate bestand tegen chemische stoffen. De oppervlaktestructuur van de troffelvloer kan volledig op de eisen van de opdrachtgever worden afgestemd. Met instrooimateriaal kunnen wij de oppervlaktestructuur glad, stroef of zeer stroef afwerken. Troffelvloeren zijn vanaf +/- vanaf 6 mm dik. Ze verdragen een belasting van 60-95 Newton/mm2. Bij de samenstelling van de troffelvloer wordt gekeken voor welke toepassing deze geschikt moet zijn.
De levensduur van een DEPOXY troffelvloer bedraagt gemiddeld 10 jaar.

Troffelvloeren worden, evenals de andere bedrijfs en gietvloeren , met de hand (troffel) aangebracht. Het voordeel van troffelvloeren is de mogelijkheid om een vloeiende overgang van horizontaal naar vertikaal werk te maken. Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat.

Ondervloer voor een mortelvloer

Troffelvloeren worden toegepast op een ondervloer die volkomen droog, vormvast, stof en vetvrij is en minimaal 28 dagen oud. De troffelvloeren zijn tevens toepasbaar op minder vlakke en/of minder sterke ondervloeren.

Troffelvloer leggen door DEPOXY

Voor een optimale hechting met de ondervloer brengen wij een impregneerlaag aan, welke een droogtijd heeft van ca. 24 uur. Na intensieve menging van de komponenten, hetgeen noodzakelijk is om een homogene massa te krijgen, wordt de troffelvloer handmatig met de troffel aangebracht om zodoende een goede verdichting te verkrijgen. De troffelvloer heeft een droogtijd van ca. 24 uur. Daarna brengen wij een epoxyhars verzegeling aan. Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat.Na een week is de vloer volledig uitgehard.

Voor hoogwaardige, slijt- en stootvaste, chemikaliënbestendige troffelvloeren moet u bij DEPOXY zijn!

DEPOXY Grindvloer logo
DEPOXY Grindvloer

Copyright © 2022 DEPOXY Grindvloer | Alle rechten voorbehouden | Links | Site-Index | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Sitemap